O nas

Bubuja abuja.
Buhaja kabuja
Kabyla kabyj buja.
Kabylska, bestjalska szuja
Kukuja zakuka jak wuja.
Bambulę bubuja buja –
Może zabuja, a może odbuja.
Haruje Kabyl nad balją,
Haruje szuler nad talją,
Szoruje szleję kabyla,
Co buja córkę Tamila.
Tamizą tętni Tamil.
Król Jerzy w Londynie śni,
Bębnią bubuje we krwi,
Kamillę gładzi Kamil.

Marceli Duchański-Blaga
(Stanisław Ignacy Witkiewicz)

Szczerość w sztuce jest niemożliwa. W przeciwieństwie do kuchni…

Bubuja to manifest kulinarnej wolności. Komponując autorskie menu kierowałem się dwiema zasadami: ma być pysznie i prawdziwie. Tak powstała wariacja na temat kuchni regionalnej, potraktowana z przymrużeniem oka. Lokalne produkty są punktem wyjścia, na ich bazie razem z całym zespołem staramy
się tworzyć całkiem nową jakość.

Zapraszam do mojej kuchni!
Sławek Kardaś